Otvorenje Dječjeg vrtića Petar Pan u Satnici Đakovačkoj

U ponedjeljak, 31. kolovoza 2020. godine održana je svečanost otvorenja Dječjeg vrtića Petar Pan iz Satnice Đakovačke. Iako je dan počeo jakom kišom koja je nastavila padati tijekom cijelog poslijepodneva, nebo nam je bilo naklono bar jedan dio dopodneva kako bismo uspješno održali svečanost otvorenja ovog Vrtića. Uz stanovnike općine Satnica Đakovačka te zaposlenike vrtića, otvorenju su prisustvovali i načelnik općine Satnica Đakovačka Željko Šimić, ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić, načelnici i pročelnici okolnih općina.

Dječji vrtić Petar Pan Satnica Đakovačka novi je objekt financiran sredstvima iz Programa ruralnog razvoja. Ovim projektom otvorila se prilika za otvaranje novih radnih mjesta (dvije odgojiteljice na puno radno vrijeme te jedna na pola radnog vremena, ravnateljica, stručna suradnica pedagoginja, zdravstvena voditeljica te spremačica i kuharica), ali su i mještani dobili novo, sigurno, moderno i didaktički kvalitetno uređeno mjesto za boravak njihovih najmlađih. Naime, vrtić ima 3 vrste programa za djecu od 3 do 5 godina (poludnevni, poludnevni s ručkom i cjelodnevni boravak) te program predškole, a u planu je i ostvarivanje programa igraonice u skorijoj budućnosti. Vrtić ima upisano 25 djece od 3 do 5 godina i 14 djece u programu predškole  te su kapaciteti u potpunosti popunjeni i u skladu s Državnim pedagoškim standardom.

U utorak, odmah sutradan, najmlađi stanovnici općine Satnica Đakovačka nisu mogli dočekati da po prvi put posjete vrtić, mjesto gdje će boraviti većinu svog dana i sigurno će uživati u tome, a na nama je da im to maksimalno olakšamo!

Skip to content